Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Datornätverk

Den här kursen fokuserar på den algoritmiska utformningen av nätverksprotokoll och omfattaren rad underområden såsom: nätverkskoncept för datakommunikation, programmering med BSD socket API, och distribuerade feltoleransalgoritmer med en mycket stark betoning på självstabilisering.
Syftet med kursen är att lära sig att utforma och analysera algoritmer för nätverksprotokoll och att inhämta kunskap om befintliga kommunikationsnät, inklusive stödsystem och protokoll, grundläggande uppgifter och metoder i datakommunikationsnät. Bemästrande av datornätverk omfattar både teori och praktik inom utformning, implementering och användning av nätverksprotokoll och -tjänster.

Kursen ger erfarenheter som involverar praktiskt experimenterande och analys som förstärker förståelsen av begrepp och deras tillämpning på verkliga problem. Flera laborationer ges som innebär API-programmering för feltoleranta nätverkssystem och internetanslutningar och -tjänster ur ett praktiskt perspektiv, och design och analys av protokoll med en stark betoning på självstabiliserande algoritmer.

Kursen ger den analytiska bakgrunden som krävs för att förstå grundläggande frågor vid utformning av distribuerade feltoleransalgoritmer för datornätverksprotokoll. Kursen har en mycket stark betoning på transienta fel och hur självstabiliserande algoritmer kan möjliggöra automatisk återställning efter att de inträffar.

Förkunskaper

Studenten ska ha en kandidatexamen inom ämnesområdet datavetenskap, eller motsvarande. Studenten ska även ha avklarat nedanstående listade kurser. Dessa kan vara en del av kandidatexamen eller som fristående kurser.   7,5 hp i diskret matematik (DIT980 eller motsvarande) 7,5 hp inom ändliga automater och formella språk (DIT322 eller motsvarande) 7,5 hp inom imperativ eller objektorienterad programmering (DIT012, DIT952, eller motsvarande) 7,5 hp i datastrukturer (DIT961 eller motsvarande) 7,5 hp i algoritmer (DIT602 eller motsvarande) 7,5 hp inom datorkommunikation (DIT423 eller motsvarande) eller operativsystem (DIT401 eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOELF, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Datornätverk

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön