Visa allastudier.se som: Mobil

Den frikyrkliga rörelsens historia och teologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2021

Distans
Vår 2021

Den frikyrkliga rörelsens historia och teologi

Frikyrkotraditionen uppstod med den protestantiska reformationen och har haft mycket stort inflytande inte bara på kyrka och teologi, utan också på politik och samhällsliv i ett globalt perspektiv. Den här kursen knyter an till ny spännande forskning om frikyrkorörelsen från flera olika vetenskapliga discipliner och tillhandahåller redskap för att bättre förstå dess uppkomst, teologiska identitet, etiska och politiska ställningstaganden och samtida relevans. Kursen ger möjlighet till fördjupad kunskap om frikyrkans teologi och praktik, och utgör en god grund för vidare studier och forskning på området. 

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Den frikyrkliga rörelsens historia och teologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: