Visa allastudier.se som: Mobil

Den tidiga kyrkans teologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2021

Distans
Vår 2021

Den tidiga kyrkans teologi

Den patristiska perioden är den mest formativa perioden i den kristna teologins historia. Genom att studera den ges en privilegierad position från vilken hela den teologiska tanketraditionen kan förstås, med sina grundläggande motiv, problem och lösningar. Det är i den här perioden som den tidiga kyrkan med sitt bibliska arv slår rot i den antika grekiska och romerska världen. Att studera patristisk teologi är emellertid mer än bara en historisk övning. Eftersom vår tids teologi väldigt ofta karaktäriseras av att arbeta nära de antika källorna är goda kunskaper i den tidiga kyrkans teologi avgörande också för kvalificerat teologiskt arbete idag. Den här kursen fokuserar på läsning av patristiska primärtexter och erbjuder en fördjupad förståelse av den tidiga kyrkans teologiska situation.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Den tidiga kyrkans teologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: