Visa allastudier.se som: Mobil

Dermatokemi och kontaktallergi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Dermatokemi och kontaktallergi

Kursen ger deltagarna kunskaper om hur exponering för kemiska ämnen i omgivningen kan orsaka allergiskt eksem. Kursen är unik i Sverige då den är starkt förankrad i den interdisciplinära forskning avseende interaktionen mellan huden och omgivningen som bedrivs och utvecklas vid GU. De lärare som medverkar i kursen utgör ett brett spektrum av experter, allt ifrån kemister till dermatologer. Kursen ger kunskaper inom bl. a. följande områden: sambandet mellan ett ämnes kemiska struktur och dess allergiframkallande förmåga i huden, hudupptag av substanser, aktivering av icke-allergena ämnen, hudens metabolism, immunologiska mekanismer samt detektion av kontaktallergen i komplexa blandningar. Exempel på de områden som kommer att belysas är allergi mot kosmetika, parfymer, limmer, färgämnen och biverkningar från läkemedel. Ökad förståelse av vad som händer då hud exponeras för olika ämnen ger också möjligheter att förbättra transdermal delivery av läkemedel och bättre allergiprevention.

Förkunskaper

Inom Receptarieprogrammet fordras att de första 142,5 hp eller motsvarande kurser är genomgångna. Om kursen söks som fristående kurs fordras godkända kurser om 120 hp varav minst 60 hp inom ämnet kemi.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Dermatokemi och kontaktallergi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: