Design av IT för lärande

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Design av IT för lärande

Få kunskaper för att designa och utveckla IT-stödda aktiviteter för lärande och lär dig tillämpa och förstå design som metod i utvecklingsarbete!

Du får förståelse för hur teknik och praktik samspelar och hur särskild användning av specifik teknik får konsekvenser för hur vi lär, delar kunskap, samt hur kunskap utvecklas över tid. Du får även förståelse för hur design av IT har konsekvenser för möjligheter att lära, dela kunskap och hantera kunskap. Du lär dig att utvärdera och kritiskt granska IT-stöd för lärande och kunskapshantering.

I kursen studerar du designinriktade metoder och perspektiv för att hantera utmaningar, och utveckling kopplade till IT för lärande och utbildning. Du blir förtrogen med vanliga plattformar och applikationer för lärande och för att utveckla IT-stöd för lärande. Du får också en inblick i infrastrukturer och resurser i IT-miljön som exempelvis digitala lärplattformar och personliga lärmiljöer.

Förkunskaper

För tillträde krävs kandidatexamen eller motsvarande om 180 hp.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Design av IT för lärande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön