Visa allastudier.se som: Mobil

Design och det posthumanistiska perspektivet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Design och det posthumanistiska perspektivet

Detta är en kurs där vi undersöker vad ett posthumanistiskt perspektiv kan innebära i en designkontext. Genom ett eget projekt som du arbetar med under kursen skapas även förståelse för hur du som designer på konstnärlig grund kan bidra och relatera till ett tvärvetenskapligt och posthumanistiskt präglat fält såsom miljöhumaniora.

 

I det egna projektet ska du kritiskt diskutera hur design och det posthumanistiska mer-än-människa-perspektivet kan påverka i hållbarhetsfrågor. Exempel på frågeställningar och ämnen att undersöka är utnyttjandet av naturresurser, upprätthållandet av livsviktiga ekosystem, rättvisefrågor, hur normer påverkar förhållandet mellan människa och natur samt hur design har inflytande över människors påverkan på miljön.

 

Du examineras genom en muntlig presentation av ditt individuella designprojekt samt en visualisering som tydliggör ditt arbete. Du examineras även på en skriftlig uppgift som innebär att du beskriver ett urval relevanta designreferenser samt reflekterar över hur ditt eget arbete förhåller sig till dessa.

 

Undervisningen sker genom seminarier, föreläsningar, workshoppar samt handledning individuellt och i grupp. Kursen ges på engelska.

Förkunskaper

För tillträde krävs minst 180hp inom design, konst eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Design och det posthumanistiska perspektivet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: