Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Dialogsystem

Ett dialogsystem (eller konversationell agent) är ett datorsystem som kan föra en dialog med en mänsklig användare.

Ett (rent) talbaserat dialogsystem kan sägas bestå av (minst) tre komponenter: en modul för produktionen av syntetiskt tal, en modul för igenkänning av mänskligt tal, och en modul för dialoghantering. Kursens föreläsningar behandlar de talteknologiska komponenterna som "svarta lådor" och ägnar den mesta tiden åt teorier om dialoghantering och hur man bäst sätter ihop komponenterna till användbara system. Dessa teorier kopplas även till teorier om dialog mellan människor, och till begrepp som dialogstruktur, turtagning och återkoppling.

Kursens föreläsningar tar även upp viktiga standarder inom området, såsom W3C-rekommendationerna "Speech Recognition Grammar Specification" (SRGS), "Semantic Interpretation for Speech Recognition" (SISR), "Speech Synthesis Markup Language" (SSML), "VoiceXML" och "State Chart XML" (SCXML). Dessutom ägnas tid åt metodologi för design av dialogsystem.

Kursen är i första hand en laborationskurs och deltagarna förväntas ägna den mesta av tiden åt att med stöd av läraren experimentera med talsyntes och taligenkänning och att designa, implementera och evaluera enkla dialogsystem.
 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på båda kurserna: LT2001 Introduktion till programmering, 7,5 hp LT2002 Introduktion till formell lingvistik, 7,5 hp eller motsvarande språkteknologisk kompetens.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Dialogsystem

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: