Visa allastudier.se som: Mobil

Digital religion och populärkultur

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2021

Distans
Vår 2021

Digital religion och populärkultur

Dagens religion är i allt högre grad medialiserad och de nya digitala medierna har kommit att omforma religionerna på sätt och i en takt som sällan skådats. Religionens och andlighetens återkomst kommer inte minst i uttryck i populärkulturens filmer, spel och böcker. Kursen behandlar spänningsfältet religion, digitala medier och populärkultur med utgångspunkt i aktuell forskning inom området. Centrala begrepp som populärkultur och digital religion presenteras och diskuteras. Inom ramen för kursen belyses samspelet mellan religiösa traditioner och grupperingar, digitala medier och populärkultur och de senares betydelse för religiös förändring betonas.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.    

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Digital religion och populärkultur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: