Djurens liv - vad finns i zoologins forskningsfront?

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Göteborg
Sista ansökan: 2023-04-16

Djurens liv - vad finns i zoologins forskningsfront?

Kursen är en orienteringskurs i biologi som syftar till att ge en översikt kring aktuellforskning inom zoologi, med koppling till globala utmaningar och förändringar imiljön.

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om pågående forskning inom zoologi, detvill säga läran om djur. Ett urval av institutionens forskare presenterar sinaforskningsområden och aktuella projekt, med fokus på frågor kopplade till globalautmaningar som till exempel hållbara ekosystem och biologisk mångfald,miljöföroreningar, hållbar matproduktion samt effekter av klimatförändringar.Tillsammans täcker de många aspekter av zoologin framförallt fysiologi, systematik,ekologi, beteendebiologi och naturvård.Förutom att du får en inblick i de senaste forskningsresultaten kommer vi att diskuterahur man som forskare tar sig an dessa frågor: Vilka är de viktigaste frågeställningarnaatt besvara? Hur går man till väga för att undersöka dessa? Vilka hinder kan man stötapå i sin forskning?

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Djurens liv - vad finns i zoologins forskningsfront?

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön