Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Ekologi och fiskevård i rinnande vatten

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Ekologi och fiskevård i rinnande vatten

Kursen ger kunskaper om de abiotiska och biotiska faktorer i ett vattendrag som skaparoch förändrar ett vattendrag samt hur dessa relaterar till och påverkas avintilliggande terrestra ekosystem. Fokus ligger på ekologiska processer;konkurrens och predation, samt födovävar och trofisk dynamik men ävennäringsämnestransporter och flödesberäkningar är viktiga moment.

Storvikt läggs också vid praktisk habitatvård och fiskevård, du kommer att fåträning i olika metoder för att skatta produktionen av fisk (elfiske) samtrestaurering av habitat i rinnande vatten enligt standardiserade metoder.Bestämningsövningar, där du lär dig att identifiera olika bottenlevandeorganismer och dess ekologiska roll är ett annat viktigt moment.

Förkunskaper

Godkända baskurser i biologi 75 hp (BIO900 Cellbiologi, BIO905 Molekylär genetik, BIO910 Organismvärldens form och funktion , BIO915 Ekologi och evolution och BIO920 Biodiversitet och systematik. Dessutom krävs minst en godkänd fördjupningskurs i biologi, 15 hp, inom relevant ämnesområde samt språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ekologi och fiskevård i rinnande vatten

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön