Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Ekotoxikologi med ekologisk inriktning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Ekotoxikologi med ekologisk inriktning

Kursen behandlar ekotoxikologiska principer, mätmetoder och angreppssätt med tyngdpunkt på effekter i ekologiska system. Den ska ge vetenskaplig grund för ekotoxikologins mera tillämpade delar, och avser att förmedla ett kritiskt förhållningssätt till olika ekotoxikologiska strategier. Kursen är laborativ och avser att ge en förtrogenhet med modern ekotoxikologisk metodik, inklusive fältprovtagningar och arbete med modellekosystem för beskrivning och utvärdering av gifters upptag och effekter. Kursen är inriktad både mot akvatisk och terrester miljö. Djurexperimentell metodik ingår.

För att hitta aktuell kursinformation och schema gå in på  (https://canvas.gu.se/search/all_courses/) och sök på BIO430.

Förkunskaper

Alt. 1: Godkänd baskurs i Biologi 60 högskolepoäng (hp) eller motsvarande. Alt. 2: Godkänd Miljövetenskaplig baskurs, Ekologi och evolution, baskurs (BIO915), och godkänd Organismvärldens form och funktion (BIO910), samt godkänd Föroreningars spridning och effekter på  biologiska system (ES1305) 15 hp, eller motsvarande. Alt. 3. De inledande kurserna på Masterprogrammet i ekotoxikologi Fundamentals of Ecotoxicology  (ES2615), Chemical Risk Assessement (ES2413) och Ekotoxikologi med fysiologisk inriktning (BIO435) genomgångna. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ekotoxikologi med ekologisk inriktning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön