Visa allastudier.se som: Mobil

Estetiska och kulturella uttryck i skolämnet slöjd

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Estetiska och kulturella uttryck i skolämnet slöjd

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap och förståelse för estetiska och kulturella uttrycksformer i skolans slöjdämne. Du har börjat studera till ämneslärare i slöjd, har anställning som slöjdlärare i grundskolan eller har lärarexamen.

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap och förståelse för estetiska och kulturella uttrycksformer i skolans slöjdämne. Du har börjat studera till ämneslärare i slöjd, har anställning som slöjdlärare i grundskolan eller har lärarexamen. I kursen får du utforska hur färg, form och material kan påverka ett slöjdföremåls uttryck och hur detta kan kommuniceras med elever genom undervisningen. Du får även studera hantverk och slöjdtraditioner från olika kulturer och identitetsskapande symboler, mode och trender. Kursen tar också upp olika inspirationskällor till slöjdarbeten såsom berättelser, arkitektur, konst och design och hur de kan användas för att utveckla elevens kreativitet. Såväl teoretiska som hantverksmässiga uppgifter ingår i kursen.

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, litteraturstudier, uppgifter och redovisningar. Kursen ges  hösten 2021 helt på distans med cirka tre obligatoriska digitala dagsträffar under terminen via plattformen Zoom. Observera att kursen inte med automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

Förkunskaper

Behörig till kursen är sökande med grundläggande behörighet för högskolestudier. Dessutom krävs lärarexamen eller pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet, alternativt pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med aktuellt intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Estetiska och kulturella uttryck i skolämnet slöjd

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön