Visa allastudier.se som: Mobil

Evolutionär genomik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2021

Göteborg
Vår 2022
2021-10-14

Evolutionär genomik

I kursen lär du dig hur och varför arvsmassor förändras som en funktion av tid och miljöskiften, såsom antibiotika-användning, klimatförändringar eller avel för önskade egenskaper. Kursen kommer att ge dig en grundlig molekylär förståelse av de krafter som verkar på arvsmassors innehåll och organisation, och möjliggöra för dig att dra slutledningar om, och förutsäga, de evolutionära och egenskapsmässiga konsekvenserna av genetiska variationer mellan individer. Du kommer att tillägna dig verktyg såsom kopplings och genomvid associations analys samt experimentell och riktad evolution för att forma liv till önskade former.  Ämnen som behandlas i kursen inkluderar molekylär evolution, evolutionär och komparativ genomik, populationsgenomik, och genetisk epidemiologi. Kursen undervisas på engelska.

Förkunskaper

Godkänd BIO900, Cellbiologi, 15 hp, BIO905, Molekylär genetik, 15 hp, BIO910, Organismvärldens form och funktion, 15 hp, BIO915, Ekologi och evolution, 15 hp, BIO920, Biodiversitet och systematik, 15 hp eller motsvarande. Dessutom krävs en godkänd fördjupningskurs i biologi om 15 hp samt Engelska B/Engelska 6. En av kurserna, BIO406 Avancerad funktionsgenomik, BIO403 Avancerad bioinformatik, BIO555 Genetik eller BIO210 Bioinformatik och Funktionsgenomik rekommenderas.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Evolutionär genomik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: