Examensarbete för master i sociologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Examensarbete för master i sociologi

I kursen genomför du en undersökning och författar en uppsats. Du väljer själv ämne i samråd med handledare. Handledningen består av möten där dina textunderlag diskuteras. Viss schemalagd undervisning förekommer kring mer generella frågor vid undersökningar. Efter kursen har du lärt dig att med hög grad av självständighet utforma och utföra en forsknings- eller utredningsuppgift med relevans för teoribildning på området samt att författa och försvara en uppsats som bidrar till kunskapsutvecklingen.

Förkunskaper

Kandidatexamen med minst 60 hp i sociologi, godkända kurser på avancerad nivå motsvarande minst 60 hp i sociologi, varav minst 15 hp på fördjupningskurs, 15 hp i metod och 15 hp i examensarbete för magister i sociologi eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Examensarbete för master i sociologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön