Visa allastudier.se som: Mobil

Examensarbete i biodiversitet och systematik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst 2021
2021-04-14

Göteborg
Vår 2022
2021-10-14

Examensarbete i biodiversitet och systematik

Kursen innebär en fördjupad kontakt med forskningen kring biodiversitet och systematik. Den studerande utför under handledares vägledning en vetenskapligt upplagd uppgift som kan bestå av ett teoretiskt eller experimentellt arbete. Planering, genomförande och sammanfattning av projektet ska ske på ett självständigt sätt och måste understödjas av studier av speciallitteratur inom ämnesområdet. Senast 3 veckor efter kursstart lämnar studenten in en synopsis som beskriver projektets innehåll och upplägg. Det färdiga arbetet presenteras skriftligt i form av en uppsats samt genom en muntlig framställning som efterföljs av opposition. Opponenten är en medstudent på samma nivå i utbildningen.

En seminarieserie i presentationsteknik, huvudsakligen riktad mot muntlig förmedling och populärvetenskaplig framställning ingår i kursen. För den som önskar kan även utbildning i skriftlig presentationsteknik ges.

Den studerande förväntas i övrigt delta i kursansvarig institutions seminarieserie samt gruppmöten.

För att bli registrerad på kursen krävs att projektet godkänns av examinator.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i biologi, molekylärbiologi eller miljövetenskap med lägst 60hp i biologi. Dessutom krävs genomgången kurs i Alfataxonomiska principer (BIO401, Göteborgs universitet), 5 hp, och i Allmän och molekylär systematik (1BG393, Uppsala universitet), 10 hp, inom NABiS - Nordic Masters Programme in Biodiversity and Systematics eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Examensarbete i biodiversitet och systematik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: