Examenskurs för masterexamen i Marin vetenskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Vår 2025
2024-10-15

Göteborg
Höst 2024

Examenskurs för masterexamen i Marin vetenskap

Kursen ger fördjupade kunskaper inom något av marina vetenskapers forskningsområden. Kursen kan användas som examenskurs för masterexamen i marina vetenskaper och den studerande kan välja projekt med inriktning mot oceanografi, biologi, kemi eller geologi. Den studerande utför med hjälp av handledare en självständig vetenskaplig uppgift som kan bestå av ett experimentellt arbete eller en analys och utvärdering av befintliga vetenskapliga data. Det färdiga arbetet presenteras i skriftligt i form av en vetenskaplig uppsats samt genom en muntlig presentation.

Examensarbetet kan ske på institutionen för marina vetenskaper, på annan institution inom ämnesområdena eller externt på företag, institut eller myndigheter och handleds av vetenskapligt utbildad forskare. För att bli registrerad på kursen krävs en godkänd individuell studieplan.

Som student har du ansvaret för att ta kontakt med handledare och examinator. I samband med detta ska du visa att du har de fördjupningskurser som utgör förkunskapskrav. Val av uppgift och tid för kursstart sker i samråd med ämnets examinator och handledaren. För projektförslag se projektkatalogen.

Förkunskaper

En naturvetenskaplig kandidatexamen som inkluderar antingen ett marinvetenskapligt kandidatarbete eller marinvetenskapliga fördjupningskurser om minst 15 hp. Dessutom krävs en av kurserna MAR410 och MAR440, eller motsvarande kunskaper samt Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Examenskurs för masterexamen i Marin vetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön