Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Fallstudiekurs i hållbar utveckling

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Fallstudiekurs i hållbar utveckling

Tillsammans med andra studenter i din egna och andra vetenskapliga discipliner genomför du en fallstudie hur samhället planerar hållbar utveckling i ett lokalt sammanhang.  

Under 10 veckor kartlägger, analyserar, modellerar och utvärderar ni problem, utmaningar och möjligheter för hållbar utveckling. Ni interagerar med myndigheter och avnämare. Ni presenterar sedan resultaten i form av en skriftlig rapport.

Kursen ger träning i att planera och genomföra ett projekt, att identifiera och använda olika metoder för att analysera hållbar utveckling, att interagera med samhällets aktörer, och att presentera de resultat ni kommit fram till.

 

 

 

Förkunskaper

Genomgångna universitetsstudier om minst 180 hp och av dessa minst 60 hp inom miljövetenskap, naturvetenskap, geografi, kultur- eller naturgeografi, eller andra kurser relevanta för ämnet samt ett godkänt examensarbete på kandidatnivå om minst 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.6.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Fallstudiekurs i hållbar utveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön