Visa allastudier.se som: Mobil

Familjebehandling i teori och praktik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Familjebehandling i teori och praktik

Kursen handlar om olika former av familjebehandling som erbjuds inom det sociala arbetets praktikfält. Kursen vänder sig i första hand till dig som idag arbetar med familjebehandling, men vill få fördjupade teoretiska kunskaper samt reflektera över etiska frågor och maktfrågor i relation till arbete med familjer. Kursen vänder sig även till dig som idag inte arbetar med familjebehandling, men som är intresserad av att arbete med dessa frågor i framtiden. 

Som student i kursen får du kunskap om och möjlighet att diskutera olika teoretiska perspektiv på familjebehandling med relevans för socialt arbete, samt analysera och bedöma vilken form av familjebehandling som kan vara lämplig i olika typer av ärenden. Du får också träna  på samtals- och intervjuteknik med individer och familjer. Du kommer också att kunna värdera olika behandlingsinsatser  i relation till begreppet evidensbaserad praktik, samt  anlägga barnperspektiv på familjebehandlingsprocesser.

Undervisningen består av föreläsningar och seminarier (på campus och på nätet).

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 högskolepoäng, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 högskolepoäng eller kandidatexamen i annat näraliggande område.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Familjebehandling i teori och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön