Visa allastudier.se som: Mobil

Forskningsmetoder

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Forskningsmetoder

Denna avancerade kurs i forskningsmetoder ger insikter i olika vetenskapliga och metodiska tillvägagångssätt samt en del praktisk träning. De metodologiska tillvägagångssätten omfattar flera kvalitativa och kvantitativa tillvägagångssätt, såsom problemanalyser och formulering av forskningsfrågor, provtagningstekniker, datainsamlingsmetoder, undersökningsdesign, intervju tekniker, observationsmetoder, dataanalys och tolkning.

Dessutom ska kursen behandla hur man skriver och kommunicerar vetenskapliga rapporter. Efter avslutad kurs ska studenterna kunna formulera en forskningsfråga och identifiera en relevant metodisk metod i förhållande till ett forskningsproblem.

Förkunskaper

Behörig att antas till kursen är den som uppfyller villkor för fordringarna för kandidatexamen 180 hp, inklusive ett examensarbete på 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B eller motsvarande resultat på ett internationellt erkänt test, till exempel TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Forskningsmetoder

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: