Funktionshinder

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
10 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2023

Göteborg
Höst 2023
2023-04-16

Funktionshinder

Kursen belyser funktionsnedsättning utifrån teman så som livsvillkor ur ett livsloppsperspektiv , samhällets insatser, de metoder som används i socialt arbete och aktuell forskning inom området, samt betydelsen av klass, kön och etnicitet. Dessutom behandlas våld i nära relationer, samt professionellt förhållningssätt och yrkesrollen i ett myndighetsutövande perspektiv. 

I kursen arbetar du som student med att läsa aktuell kurslitteratur och annat material som ingår i kursen. Du deltar vid föreläsningar, seminarier och studiebesök. Du kommer också att genomföra en övning i form av en LSS-utredning i grupp. Du arbetar alltså både individuellt med examinationsuppgifter och i grupp med LSS-utredningsövningen. 

Kursen bygger på blended learning, som innebär att det är olika former av undervisning som går in i varandra. Det innebär att efter några föreläsningar kommer olika seminarier ske där litteratur samt föreläsningsinnehåll diskuteras och reflekteras kring tillsammans med lärare. I kursen ingår också  olika övningar som belyser praktiskt arbete, samt ett seminarium tillsammans med DHR (Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet).  

Förkunskaper

Godkänt resultat från kurser SQ4111 Socialt arbete, 30 hp, SQ4122 Juridik för det sociala arbetet, 15 hp och SQ4131 Det sociala arbetets teorier, metoder och etik, 15 hp, enligt utbildningsplan för socionomprogrammet vid Göteborgs Universitet eller har motsvarande kunskaper genom godkända studier om minst 60 hp inom närliggande område samt relevant yrkeserfarenhet.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Funktionshinder

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön