Visa allastudier.se som: Mobil

Fysik 2 för gymnasielärare

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Göteborg
15 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Göteborg

Fysik 2 för gymnasielärare

I kursen ingår vågrörelselära, ellära och ämnesdidaktik. I vågrörelseläran behandlas mekaniska vågor, elektromagnetiska vågor och deras egenskaper, geometrisk optik, beskrivning av ljusets utbredning, interferens och diffraktion. I elläran ingår elektriska och magnetiska fält, likström, induktion, växelström och enkla elektriska kretsar. Ämnesdidaktikens grundfrågor ställs i relation till kursens innehåll och skolämnet fysik där analys av kursplaner och läromedel ingår.

Kursen ingår i lärarprogrammet och vänder sig till de som behöver bredda/utöka sin behörighet i ämnet. Kursen är också en del i det kurspaket på lärarprogrammet som ger behörighet att undervisa i fysik på grundskolans årskurs 7-9 samt i naturkunskap på gymnasiet.

Förkunskaper

Genomgångna kurser i matematik motsvarande LGMA10 (15 hp), LGMA20 (15 hp) och LGMA30 (15 hp) samt i fysik motsvarande LGFY10 (15 hp).

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön