Genusperspektiv på utbildning och undervisning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Genusperspektiv på utbildning och undervisning

Kursen ger en introduktion till det breda kunskapsområde som genusforskning inom pedagogik är. Genus/kön är i fokus  och i kombination med social klass, etnicitet och sexualitet framträder olika maktordningar. Första delen av kursen ger exempel på teorier i syfte att förstå individers identitetsutveckling, klassrumsinteraktion och utbildningssystemets organisation. Den andra delen gör några nedslag i aktuell genusforskning. Kursen visar på teorier och perspektiv som står i konflikt med varandra. 

All undervisningen sker på distans och är utformad så att den ska kunna läsas vid sidan av arbete. Stöd för inlärning består av föreläsningar, diskussioner och kursdeltagares egna presentationer. Genom att läsa kurslitteraturen och utveckla sin förståelse i diskussion med kurskamrater förbereder kursdeltagarna presentationerna. Inlärningen dokumenteras skriftligt individuellt och i grupp. Den avslutande uppsatsen byggs upp steg för steg genom hela kursen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Genusperspektiv på utbildning och undervisning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön