Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

GIS: Introduktion till fjärranalys

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

GIS: Introduktion till fjärranalys

Dagliga satellitbilder, micro-satelliter, data från drönare, Google Earth och LiDAR är bara några av de  spännande datakällor som är tillgängliga till forskare och allmänheten. Fjärranalys är en viktig datakälla till Geografiska Information System (GIS), t ex för att upptäcka förändringar i marktäcke, att kartera skogen samt topografin med LiDAR data, och att få bilder och 3D data med drönare. Kursen ger en introduktion till 2D (t ex Sentinel-2 data) och 3D (t ex fotogrammetri med drönare, flygburen LiDAR) fjärranalysdatakällor för tillämpningar i terrester miljön, teorin bakom fjärranalys, information om tillgång till data, dataanalys övningar, samt tar upp framtidsutvecklingar i ämnet. Kursen passar som en introduktionskurs för dem som är nyfikna på aktuella fjärranalysdata och dess användning samt dem som ser fjärranalys som en viktig del av deras framtidsarbete.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs genomgången i Geografiska informationssystem I (NGN180) eller motsvarande.  Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för GIS: Introduktion till fjärranalys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön