Visa allastudier.se som: Mobil

Grundläggande bilddidaktik 2

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Grundläggande bilddidaktik 2

Vill du fördjupa din förmåga att problematisera och reflektera kring bildlärarrollen? Denna fortsättningskurs vänder sig till dig som har lärarexamen, utbildar dig till bildlärare eller har en pågående anställning som bildlärare. Kursen är baserad på dialogiska arbetsformer och syftar även till att stärka dina kunskaper i bilddidaktiska metoder. Genom träning i sokratiska samtal och andra former av reflektion får alla studenter möjlighet att komma till tals och bidra till ett gemensamt lärande. Du dokumenterar ditt eget lärande fortlöpande i bloggform.

Utifrån intersektionella och normkritiska perspektiv problematiserar kursen barn och ungas identitetskonstruktion, liksom ungas rätt till eget skapande. Du får diskutera tolkningsföreträden, analysmetoder och kunskapsteoretiska aspekter på visuell kultur: bild, konst och massmedia. I ett avslutande självständigt arbete fördjupar du dig i bilddidaktisk teori, metod och bedömning med relevans för yrkesprofessionen och din egen lärarroll.

Kursen genomförs som nätbaserade distansstudier som kombineras med tre campusförlagda obligatoriska träffar. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier, workshoppar och litteraturstudier.

 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänd kurs Grundläggande bilddidaktik,7,5hp (BVKGD1)

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Grundläggande bilddidaktik 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: