Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Hållbar matkonsumtion

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Hållbar matkonsumtion

I denna kurs identifieras och problematiseras hållbar matkonsumtion med utgångspunkt i de Globala hållbarhetsmålen Agenda 2030, Nationella Livsmedelsstrategin och Nordiska näringsrekommendationer. Kursen behandlar synergier, konflikter och möjliga lösningar för grupper i befolkningen när hållbarhetsmålen ska nås samt teorier om hur hållbar matkonsumtion kan förstås.Kursen kommer gå som hybrid ht-24 dvs möjlighet att både delta på plats på campus som distans vid kurstillfällenaDet kommer att vara ett tillfälle på campus i nov/dec (två dagar som är sammanhängande) samt ett tillfälle i januari i samband med terminsslutet.Kursen ges på svenska

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i kostvetenskap alternativt Ämneslärarprogrammet i hem- och konsumentkunskap 7-9 eller motsvarande kunskaper.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights