Visa allastudier.se som: Mobil

Hållbar matkonsumtion i Hem- och konsumentkunskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
2.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Hållbar matkonsumtion i Hem- och konsumentkunskap

Kursen fokuserar på kunskapsområdet hållbar matkonsumtion och ger en fördjupad insikt i problematiken kring hur en hållbar matkonsumtion kan förstås. Kursen bygger på att identifiera faktorer som har betydelse för en hållbar matkonsumtion och att relatera dessa faktorer till undervisningen i skolan. Dessutom kommer forskningsbaserad litteratur med koppling till området, samt styrdokument att användas som utgångspunkt för att utveckla ett eget undervisningsmaterial för elever. Inom ramen för kursen problematiseras även hur utvecklingen av en hållbar matkonsumtion relaterar till andra perspektiv inom Hem- och konsumentkunskap såsom hälsa, socialt välmående, jämställdhet och ekonomi. 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 15 hp ämneskurser i hem- och konsumentkunskap; L9HK10 Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK20 Hem- och konsumentkunskap 2 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK30 Hem- och konsumentkunskap 3 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK45 Hem- och konsumentkunskap 4 för lärare 7-9, 15 hp eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Hållbar matkonsumtion i Hem- och konsumentkunskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: