Visa allastudier.se som: Mobil

Hälsofrämjande kostinterventioner

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Hälsofrämjande kostinterventioner

Kursen syftar till att du som student ska kunna planera en kostintervention. Fokus är på utvärdering av åtgärder för att påverka kostvanor. Den kan ge dig kunskaper i hälsofrämjande och förebyggande arbete som behövs i så väl i forskningsstudier som i privat och offentligt friskvårdarbete. Kursen behandlar design och metoder i kostinterventioner och översiktligt vilka åtgärder som har visat sig ha effekt i interventioner inom området folkhälsonutrition.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänd kurs/godkända kurser om minst 7,5 hp inom vetenskaplig teori och metod, samt godkänd kurs/godkända kurser om minst 13,5 hp inom näringslära innefattande kostundersökningsmetodik, inom Hälsopromotionsprogrammet/Kostekonomprogrammet med inriktning mot ledarskap, eller motsvarande kunskaper. Dessutom krävs godkända kurser omfattande 90 hp inom kostvetenskap, eller annan likvärdig utbildning.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälsofrämjande kostinterventioner

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: