Hem- och konsumentkunskap 4 för lärare 7-9
Göteborgs universitetHem- och konsumentkunskap 4 för lärare 7-9
Kursen består av tre delkurser:
Delkurs A Hälsofrämjande arbete i skolan 6,5 hp
Handlar om barn och ungdomars hälsovillkor ur olika perspektiv. Vidare problematiseras olika hälsoinsatser med stöd av teorier och modeller. I delkursen ingår att studenterna ska genomföra en utbildningsinsats som prövas i verksamhet.
Delkurs B Mat för alla i hem- och konsumentkunskap 3 hp
Behandlar matens betydelse för hälsan med fokus på barn och ungdomars speciella näringsbehov. Vidare lyfts frågor som handlar om preferenser utifrån kulturella, sensoriska, etiska och sociala förutsättningar. I kursen ingår praktiska tillämpningar där specialkost prövas och tillagas.
Delkurs C Hållbar konsumtion, kunskapssyn och ämnesbedömning 5,5 hp
Problematiserar samband mellan matval och hållbar konsumtion. Vidare behandlas kunskapssyn, undervisning och bedömning av elevers lärande inom hem-och konsumentkunskap. Presentation genomförs med stöd av informations och kommunikationsteknik, IKT.
Förkunskaper
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...
Hitta till utbildaren
Göteborgs universitet
Det finns inga recensioner för Hem- och konsumentkunskap 4 för lärare 7-9
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.