Hem- och konsumentkunskap, Hushåll, hälsa och resurshushållning i det dagliga livet
Göteborgs universitetHem- och konsumentkunskap, Hushåll, hälsa och resurshushållning i det dagliga livet
Denna kurs är för dig som vill bli hem- och konsumentkunskapslärare och som kanske tidigare inte läst på universitet eller är osäker på vad det innebär med universitetsstudier. Kursen innehåller stödjande aktiviteter och moment som ger verktyg för att genomföra studier på högskolenivå som till exempel att identifiera och läsa vetenskaplig litteratur samt vetenskapligt skrivande. Detta är en första kurs inom ämnet hem- och konsumentkunskap som det sedan finns möjlighet att bygga på med ytterligare kurser.
Kursen presenterar hem- och konsumentkunskap och ämnets övergripande perspektiv hälsa, ekonomi och miljö. Mat och måltiders betydelse för individens hälsa, ekonomi och identitet synliggörs i praktik. Begreppen hushållsvetenskap, kostvetenskap och matkultur identifieras. Vetenskapsteorier och metoder relevant för ämnet introduceras. Ämnesinnehållet prövas vid praktiskt arbete i kök och i en studie av hushåll. I kursen introduceras ämnesdidaktik och hur ämnet presenteras i skolans styrdokument. Ämnesdidaktisk kompetens utvecklas genom att pröva hur lektioner kan planeras utifrån elevers förförståelse och skolans läroplan.
Förkunskaper
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...
Hitta till utbildaren
Göteborgs universitet
Det finns inga recensioner för Hem- och konsumentkunskap, Hushåll, hälsa och resurshushållning i det dagliga livet
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.