Visa allastudier.se som: Mobil

Hem- och konsumentkunskap, Hushåll, hälsa och resurshushållning i det dagliga livet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Hem- och konsumentkunskap, Hushåll, hälsa och resurshushållning i det dagliga livet

Denna kurs är för dig som vill bli hem- och konsumentkunskapslärare och som kanske tidigare inte läst på universitet eller är osäker på vad det innebär med universitetsstudier. Kursen innehåller stödjande aktiviteter och moment som ger verktyg för att genomföra studier på högskolenivå som till exempel att identifiera och läsa vetenskaplig litteratur samt vetenskapligt skrivande. Detta är en första kurs inom ämnet hem- och konsumentkunskap som det sedan finns möjlighet att bygga på med ytterligare kurser.

Kursen presenterar hem- och konsumentkunskap och ämnets övergripande perspektiv hälsa, ekonomi och miljö. Mat och måltiders betydelse för individens hälsa, ekonomi och identitet synliggörs i praktik. Begreppen hushållsvetenskap, kostvetenskap och matkultur identifieras. Vetenskapsteorier och metoder relevant för ämnet introduceras. Ämnesinnehållet prövas vid praktiskt arbete i kök och i en studie av hushåll. I kursen introduceras ämnesdidaktik och hur ämnet presenteras i skolans styrdokument. Ämnesdidaktisk kompetens utvecklas genom att pröva hur lektioner kan planeras utifrån elevers förförståelse och skolans läroplan.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Hem- och konsumentkunskap, Hushåll, hälsa och resurshushållning i det dagliga livet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: