Hermeneutik: teologi och bibelbruk

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Höst 2023

Distans
Höst 2023

Hermeneutik: teologi och bibelbruk

I den här kursen studeras tolkningen och användningen av Bibeln mot bakgrund av hermeneutisk teori och teologisk reflektion. De olika kontexterna där bibeltolkning äger rum studeras, med deras särskilda betingelser och möjligheter. Speciellt fokus ligger på relationen mellan exegetiska metoder, historiska tolkningar och samtida tillämpningar, samt på Bibelns omdiskuterade plats inom den systematiska teologin. Genom en kombination av teoretiska modeller och praktisk övning i bibelinterpretation förbereder kursen studenter att handskas med bibliska texter på ett mer sofistikerat sätt i sin egen forskning och reflektion, samt i ljuset av olika tolkningsgemenskapers perspektiv.

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hermeneutik: teologi och bibelbruk

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön