Visa allastudier.se som: Mobil

Humanioras historia, identitet och praxis

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg
Sista ansökan: 2022-04-18

Humanioras historia, identitet och praxis

Det humanistiska vetenskapsområdet debatteras livligt. Vilken är humanioras identitet? Hur ser de humanistiska kunskapsformerna ut och vilken är deras samhälleliga relevans? Hur skall humaniora förstås i relation till andra kunskapsområden? På denna tvärvetenskapliga kurs problematiserar vi olika tolkningstraditioner och kulturvetenskapliga metoder. Kursen ger färdigheter och verktyg för vidare studier i humaniora, samt en bred humanistisk kompetens för alla med intresse för vår mänskliga historia och samtid. Kursen är ett samarbete mellan litteraturvetenskap, teaterstudier, idéhistoria och religionsvetenskap.

Kursen ges både som fristående kurs och som en obligatorisk del av masterprogrammet Kritiska studier 120 hp där den läses termin 1.

 

Förkunskaper

Avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 hp med progression i något ämne där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Humanioras historia, identitet och praxis

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön