Visa allastudier.se som: Mobil

Humanistisk fältstudiekurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Humanistisk fältstudiekurs

Vad händer när humanister träder ut i fält? Vilka möjligheter uppstår när det vi studerar i första hand inte bestäms som text, utan som just fält, i termer av konkreta former av kulturell produktion, distribution och konsumtion? Kursen inleds med en introduktion till olika fältstudieperspektiv och -praktiker, såväl traditionellt etnografiska som prövande humanistiska och konstnärliga. Introduktionen lägger lika mycket fokus på praktiska övningar som på seminariediskussioner om teori och metod. Här läggs grunden för ett individuellt fältarbete som studenten genomför under terminens andra hälft och redovisar i en avslutande rapport.

Det finns möjlighet att utföra den praktiska delen av fältstudien lokalt, på annan ort, eller till och med utomlands.  

Kursen ges både som fristående kurs och som en valbar del av masterprogrammet Kritiska studier 120 hp. Kursen kan fungera som materialinsamlande och förberedande kurs inför antingen ett magister- eller masterexamensarbete.

Förkunskaper

Avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 hp med progression där det ingår ett kandidatexamensarbete i något humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne om minst 15 hp, eller motsvarande. Motsvarande utländsk utbildning ger också behörighet. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Humanistisk fältstudiekurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: