Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Göteborg
Sista ansökan: 2023-04-16

Immunologi

Kursen är uppbyggd kring teman som behandlas veckovis. I början av veckan ges föreläsningar inom området och tid för självstudier. Detta följs i slutet av veckan av en dag med ett team based learning (TBL) moment. Temat "immunologiska tekniker" sträcker sig över två veckor och omfattar analys och tolkning av data, litteraturstudier och sammanställning av en skriftlig rapport. Under kursen behandlas, medfödd immunitet och antigen presentation, utmognad av lymfocyter och aktivering av T lymfocyter, humoral immunitet, migration av lymfocyter- reglering och styrning, immunologiska tekniker, infektionsimmunitet och immunologiskt minne, immunologiskt tolerans samt autoimmunitet och tumörimmunologi.

Förkunskaper

Genomgångna baskurser i biologi omfattande 60 hp i ämnesområdena cellbiologi, molekylär genetik, evolution, botanisk och zoologisk fysiologi, ekologi samt biodiversitet och systematik, eller motsvarande, varav minst 45 hp måste vara godkända. Dessutom krävs Engelska B och genomgången Kemi, 30 hp.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Immunologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön