Instrumentaldidaktik 1

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Instrumentaldidaktik 1

Har du färdigheter i ett specifikt instrument eller inom en instrumentgrupp som du vill kunna använda dig av förundervisning i gymnasiet,kulturskolan eller liknande verksamhet? I den här kursen får du lära dig metoder för undervisning i instrument. Du kommer att få sätta dig in i forskning och teorier som rör lärande, metodik och didaktik i gymnasieskolan och kulturskolan. Därigenom utvecklar du din förmåga att planera, organisera och utvärdera lektioner och samtidigt ta hänsyn till barns och ungas varierande perspektiv, förutsättningar och erfarenheter. Kursen behandlar även de skilda förutsättningar som gäller för undervisning i grupp respektive enskild undervisning. 
 
I kursen ingår övningsundervisning och metodikför specifika instrumentgrupper samt, i de fall det är relevant, även viss undervisning i enskilda instrument som ingår i instrumentgruppen.

Förkunskaper

Särskild behörighet krävs i form av 45 hp inom ett konstnärligt kandidat- eller masterprogram med huvudinstrument eller ämneslärarutbildning i musik. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.  

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Instrumentaldidaktik 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön