Visa allastudier.se som: Mobil

Integrering av europeiska marknader

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
10 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Integrering av europeiska marknader

Kursen behandlar problem med att integrera olika nationella marknadssystem i en inre marknad. Samspelet mellan formella juridiska restriktioner, den inre marknadens ekonomiska funktioner och den politiska beslutsprocessen, samt vad konsekvenserna blir, är centrala teman under hela kursen. Syftet är att ge en grundlig förståelse för den komplicerade processen med att skapa en inre marknad inom Europeiska unionen. Den inre marknadens konsekvenser för det rumsliga mönstret för tillverkning och tjänster, handel, arbetskraft, kapitalflöden och infrastrukturutveckling i Europa och dess grannländer analyseras samt vad de sociala konsekvenserna blir. Relationen mellan den regionala, nationella och överstatliga politiken och besluten utreds i stor utsträckning, med särskild tonvikt på ett antal relevanta områden inom den gemensamma politiken, så som de områden inom politiken som omfattas av gemensam lagstiftning inom ramen för gemenskapens regelverk. Kursen är baserad på tematiska föreläsningar, seminarier och studentpresentationer.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs en kandidatexamen (180hp) med minst 90hp i på varandra byggande kurser inom en och samma samhällsvetenskapliga disciplin eller motsvarande. Studenter vid juristprogrammet är också behöriga efter tre års studier (180 hp, motsvarande en kandidatexamen). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Integrering av europeiska marknader

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: