Visa allastudier.se som: Mobil

Interaktion, kommunikation och lärande

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Interaktion, kommunikation och lärande

Är du intresserad av interaktion, kommunikation och lärande i olika utbildningssammanhang, organiserat såväl som informellt lärande? Och vad kommunikation och lärande innebär när teknologier används? Här introduceras hur digitala teknologier transformerar hur interaktion och kommunikation går till och vad det innebär att lära med digitala teknologier. I kursen förstås kommunikation i vid bemärkelse som omfattande även icke-verbal interaktion.

Den här kursen ger en introduktion till studier av interaktion, kommunikation och lärande. Empiriska studier av och teoretiska perspektiv på interaktion, kommunikation och lärande fokuseras.

Två teman behandlas: 

  • Det ena temat är kommunikation och lärande i utbildningssammanhang, både i pedagogiska institutioner och i arbetslivet i form av mer informellt lärande och genom fortbildningsverksamheter.
     
  • Det andra temat är artefakter och teknologimedierad kommunikation och lärande.

Det förstnämnda temat fokuserar utmärkande drag för kommunikation och lärande i olika sammanhang. Kursens andra tema skär tvärs igenom det första och fokuserar hur nya teknologier transformerar hur interaktion och kommunikation går till och vad det innebär att lära med dessa nya redskap. I kursen förstås kommunikation i vid bemärkelse som omfattande även icke-verbal interaktion. 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Interaktion, kommunikation och lärande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön