Visa allastudier.se som: Mobil

Interreligiösa relationer

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2021

Distans
Vår 2021

Interreligiösa relationer

Många av oss lever inte längre i kulturellt och religiöst enhetliga samhällen, utan i pluralistiska samhällen. Här lever olika religioner sida vid sida, ibland i stort samförstånd, men ibland också i konflikt. Detta har gjort studiet av interreligiösa relationer till ett viktigt fält både för religionsvetare och teologer. Den här kursen behandlar centrala begrepp, teorier och positioner inom studiet av interreligiösa relationer, såsom exempelvis, dialog, ekumenik, religionsfrihet, konvertering, exklusivism, inklusivism, pluralism och religionsteologi. Nutida problem och utmaningar står i fokus, och frågorna belyses från olika religioners perspektiv, samt i ljuset av både religionsvetenskaplig och teologisk forskning. 

 

 

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.  

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Interreligiösa relationer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: