Kammarkören 2

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2023

Göteborg
Höst 2023
2023-04-16

Kammarkören 2

En kammarkör består vanligtvis av 2030 sångare och har varit en populär form av ensemble i Sverige sedan mitten av 1900-talet. I den här fortsättningskursen för dig som gått Kammarkör 1 fördjupar du dina färdigheter i körsång ytterligare. I gemensamma repetitioner med de andra körstudenterna, och genom självständigt arbete, tränar du bland annat tonbildning, klangbalans, intonation, dynamik och fraseringsteknik. Körens repertoar är bred och hämtas från flera olika genrer, men med tyngdpunkt på klassisk musik från 14002020. En relativt stor andel repertoar är från 1900- och 2000-talen.  

Som en del av kursen kommer du att delta i en offentlig konsert. Vanligtvis genomför Kammarkören 23 konserter per år inom ramen för Högskolan för scen och musiks konsertserie. Dessutom hållsett antal externa konserter och ungefär vartannat år görs en utlandsturné. Kammarkören samarbetar även med kompositionsutbildningen vid Högskolan för scen och musik, vilket genom åren resulterat i ett antal uruppföranden.

Förkunskaper

Genomgången kurs MVK882, Kammarkören 1.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kammarkören 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön