Visa allastudier.se som: Mobil

Kirurgisk anatomi och teknik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
6 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg

Kirurgisk anatomi och teknik

Kursen fokuserar på anatomi och kirurgisk teknik som är relevant för ST-utbildningen i kirurgi och är tänkt att fungera som en introduktion och förberedelse för den öppna bukkirurgi och traumakirurgi som ingår i denna specialistutbildning. Undervisning och träning syftar till att studenterna ska lära sig att förklara anatomins betydelse och tillämpning för grundläggande bukkirurgi och akut traumakirurgi, frilägga och identifiera relevanta anatomiska strukturer på mänskliga preparat och tillämpa en del basal kirurgisk teknik.

Förkunskaper

Allmän behörighet: 180 hp på grundnivå. Särskild behörighet: Kurserna i anatomi,patologi, konsultationskunskap, infektionsmedicin och internmedicin vid läkarprogrammet i Göteborg eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kirurgisk anatomi och teknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön