Visa allastudier.se som: Mobil

Klinisk hälsopsykologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Klinisk hälsopsykologi

Kursen vänder sig till dig som har en psykologexamen. Hälsopsykologi har stor relevans för psykologer inom primärvård, hälso- och sjukvård, kriminalvård och andra verksamheter. I kursen behandlas de centrala bio-psyko-sociala teoretiska ramverken inom hälsopsykologi och kursen ger en introduktion till viktiga forskningsfynd som belyser patogena och salutogena mekanismer som påverkar hälsa och sjukdom. Kursen behandlar psykologiska insatser för att förebygga och förändra beteenden och levnadsvanor som negativt påverkar hälsan. I kursen ingår ett skriftligt arbete i form av en litteraturöversikt av ett väl avgränsat hälsopsykologiskt tillämpningsområde.

 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs psykologexamen. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Klinisk hälsopsykologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: