Visa allastudier.se som: Mobil

Klinisk hälsopsykologi tillämpning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Klinisk hälsopsykologi tillämpning

Inom området hälsopsykologi studeras hur olika psykologiska processer kan påverka vår kroppsliga hälsa, men också hur fysiska tillstånd kan påverka vår psykiska hälsa.

Den här kursen riktar sig till dig som har en psykologexamen och har läst kursen PX2101 Klinisk hälsopsykologi eller motsvarande och vill fördjupa dina kunskaper om hälsopsykologiska teorier och kliniska tillämpningar. Vi problematiserar olika uttryck av ohälsa och hälsa samt diskuterar sambandet mellan soma och psyke. Kursen syftar också till att öka din förmåga att utvärdera evidensen bakom kliniska hälsopsykologiska studier.

Undervisningen sker på kvartsfart dagtid och är delvis nätbaserad för att kliniskt verksamma psykologer lättare ska kunna disponera sin studietid i relation till sitt arbete.

Kursen har ackrediterats av Sveriges Psykologförbund som specialistkurs och räknas som fördjupningskurs inom Hälsopsykologi och Psykologisk behandling/Psykoterapi.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs psykologexamen samt godkänd kurs Klinisk hälsopsykologi PX2101, 7,5 högskolepoäng, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Klinisk hälsopsykologi tillämpning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön