Konfliktlösning: Gruppfacilitering

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Konfliktlösning: Gruppfacilitering

Kursen behandlar tre övergripande teman. Det första rör olika ansatser för att intervenera i en organisation. Olika strategier presenteras och ställs mot varandra och för och nackdelar med vald strategi diskuteras. Efter det förväntas den enskilde studenten kunna utforma en strategi för intervention och motivera vald design. Det andra temat rör tillämpningen av vald strategi, dvs rollen som facilitator. Temat ger en god förståelse för de specifika hantverksfärdigheter som krävs för att kunna leda en grupp genom alla faser i en intervention: Förberedelse, stödja gruppen till ett öppet klimat och kreativitet, underlätta för gruppen att nå ökad förståelse och benägenhet till förändring, samt att arbeta med motstånd. Det tredje temat rör olika metoder för att arbeta med komplexa frågor samt vad grupper kan behöva för stöd för att framgångsrikt kunna arbeta med en komplex fråga.

Förkunskaper

Godkänt resultat på kursen XX5050 Konfliktlösning: Dialog, förhandling och medling, 15 hp eller KL0100 Konfliktlösning: Konfliktkunskap och dialog, förhandling och medling, 30 hp. Behörig att läsa kursen är också student med samhälls- eller beteendevetenskaplig examina samt minst fem års arbetslivserfarenhet.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Konfliktlösning: Gruppfacilitering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön