Visa allastudier.se som: Mobil

Konservatorsprogrammet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Konservatorsprogrammet

Studieort: Göteborg

Är du intresserad av kulturföremål och ser en utmaning i bevarandet av dem? För att hålla kulturarvet tillgängligt för alla krävs ett omfattande och kontinuerligt konserveringsarbete. Läser du konservatorsprogrammet kan du kombinera konstnärligt intresse och handlag med naturvetenskapliga och kulturvetenskapliga kunskapsfält.

Om utbildningen
Du lär dig hur man undersöker, vårdar och bevarar kulturföremål, interiörer och byggnadselement. Du får både teoretiska och praktiska kunskaper och färdigheter. Utbildningen ger dig en gedigen tvärvetenskaplig kompetens som leder till en kandidatexamen. Genom programmets yrkesinriktning får du därmed en bred bas för att arbeta som konservator.

Arbetsområden
Konservatorer arbetar med aktiv eller förebyggande konservering inom olika specialområden. Många konservatorer arbetar på museer eller andra offentliga institutioner, medan andra finns inom den privata sektorn. Arbetsmarknaden är i hög grad internationell.

Innehåll
Kurserna är dels programövergripande, där du samarbetar med studenter på övriga program vid institutionen, dels programspecifika. Undervisningsformen är varierad och anpassad till olika slags lärandemål. En del kurser ges i traditionell föreläsningsform och berikas med flera studiebesök, exkursioner och fältarbeten. Andra kurser är upplagda som fallstudier och hämtar sina exempel från konserveringspraxis i omvärlden. Utbildningen innehåller också verksamhetsförlagda delar där du får möjlighet att bekanta dig med arbetslivets olika möjligheter. Utbildningen ger dig en successiv fördjupning genom teoretiska och tillämpande moment som varvas så att du ges kontinuerliga tillfällen att möta, diskutera och självständigt utveckla professionell praxis.

Programmet bygger på ett tvärvetenskapligt synsätt där naturvetenskap integreras med humanistiska/kulturvetenskapliga discipliner och är förberedande för studier på avancerad nivå. Utbildningen ger dig genom de två nivåerna tillsammans, 3 + 2 år, möjlighet till en masterexamen i enlighet med internationella riktlinjer.

Förberedande studier
För att få en bra start på dina studier rekommenderar vi starkt att du friskar upp dina kemikunskaper. Detta kan du göra genom att läsa introduktionskurs i kemi 1.5 hp. Den ges på halvfart två veckor innan programstart.

Fortsatta studier
Efter avslutad utbildning kan du söka till masterprogrammet i kulturvård vid Göteborgs universitet. Du är också behörig att fortsätta dina studier utomlands. Utbildningen ges i enlighet med riktlinjer från Ecco (European Confederation of Conservators-Restorers Organisations) och Encore (European Network for Conservation/Restoration Education).

Examen
Konservatorsprogrammet leder till en kandidatexamen i kulturvård med inriktning mot konservering

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Kemi A. Eller: Kemi 1

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konservatorsprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: