Visa allastudier.se som: Mobil

Konst- och bildvetenskap grundnivå

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Konst- och bildvetenskap grundnivå

I den här kursen får du konsthistorisk kompetens som eftersöks inom allt fler yrken, bade inom konstfaltet och kreativa naringar. Vi studerar betydelsen av konst, bild och miljo i var samtid och i historiska perioder som antiken, medeltiden eller renassansen. Du lar dig tillampa grundlaggande teorier och metoder for att analysera konst och kreativa uttryck i en globaliserad varld.  Kursen består av delkurserna KV1010 (Från forntiden till medeltiden), KV1020(Från renässansen till barocken), KV1030 (Från nyklassicismen till nationalromantiken) och KV1040 (Från modernismen till samtidskonsten).
Du utvecklar en anvandbar konstvetenskaplig kompetens som ar eftertraktad inom det omfattande konst- och bildfaltet, men ocksa inom branscher som media och turism. Nar allt mera i vart hogteknologiska samhalle automatiseras ger kunskap om konst och kreativitet konkurrensfordelar pa arbetsmarknaden.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konst- och bildvetenskap grundnivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: