Visa allastudier.se som: Mobil

Konst och normkritiska perspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Konst och normkritiska perspektiv

Normer och maktordningar konstrueras och manifesteras inom olika områden i ett samhälle. Hur ser det ut inom konsten? Den här kursen vänder sig till dig som är intresserad av normkritiska perspektiv på konstutövande och konstundervisning. Du introduceras till aktuell forskning som behandlar normkritiska förhållningssätt inom framför allt scen- och musikområdet. Du kommer att få undersöka och analysera hur normer kopplade till klass, kön, etnicitet, sexualitet och ålder verkar i konstnärliga praktiker. Undervisningen sker genom föreläsningar och seminarier i grupp där litteratur, egna erfarenheter och föreläsningsmaterial diskuteras.

Vårterminen 2020 ges på tisdagseftermiddagar 15.00-18.00

 

 

Förkunskaper

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15hp inom konstnärligt kandidatprogram eller 15 hp inom lärarprogram med estetisk inriktning, alternativt motsvarande kurser och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konst och normkritiska perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: