Visa allastudier.se som: Mobil

Konstnärligt masterprogram i design, inriktning Embedded Design

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-01-14

Konstnärligt masterprogram i design, inriktning Embedded Design

Många företag och organisationer står inför den svåra utmaningen att möta kraven på ökad globalisering, digitalisering och hållbarhet. För att kunna svara upp mot dessa globala frågeställningar krävs ett skifte från traditionella beteenden och tänkande kring organisatoriska frågeställningar, marknadsfrågor och affärslogik. Designområdet har, med sitt användarbaserade fokus och sin utforskande arbetsprocess, en inneboende förändringskraft som utmanar, kan belysa problemställningar utifrån nya perspektiv och ge möjlighet att genomföra radikala innovationer. 
I det konstnärliga masterprogrammet Embedded Design utvecklar du som student kunskaper och färdigheter för att kunna använda design integrerat i en organisationsstruktur, oavsett om det gäller privata företag, offentlig sektor eller olika institutioner i samhället.

Kritiska perspektiv och hållbarhet

Designprocessen i masterprogrammet Embedded Design bygger i stor grad på samverkan där designverktyg nyttjas som en drivkraft som lyfter problemställningar och speglar dessa från ett flertal perspektiv. Det ger i sin tur förutsättningar att problematisera, skapa förståelse och omformulera komplexa situationer. Som student kommer du att fördjupa din kunskap i hur design kan användas i organisatoriska sammanhang, hur du kan angripa projekt utifrån ett flertal kritiska perspektiv och hur du förhåller dig till sociala, ekonomiska och ekologiska hållbarhetsaspekter.

En lärandemiljö som bygger på samverkan och samarbete

Programmet bygger i stor grad på samverkan genom hela utbildningen, med andra fakulteter inom universitetet och tillsammans med externa parter. Syftet med det interdisciplinära förhållningssättet är att skapa en dynamisk lärandemiljö där studion på HDK-Valand är noden för programmet och teamwork ligger till grund för öppen dialog och samverkan. 
Embedded Design är ett relativt nytt område där du som student kritiskt måste reflektera över din roll som designer. I en roll som integrerad designer i en organisation balanserar du mellan samverkan och teamarbeten till att vara en kritisk, och även disruptiv, innovatör. Konstnärliga strategier och metoder skapar en verktygspalett som ger dig en djupare förståelse för den betydelse som design har i organisatoriska sammanhang, i företag, institutioner, i den publika sektorn och i samhället i stort.

Det finns möjlighet för utbytesstudier under programmets tredje termin, i ett urval av ett flertal intressanta universitet runt om i världen som HDK-Valand samarbetar med. Dessutom kommer företag och institutioner från både privat och offentlig sektor kontinuerligt berika programmets diskurs genom samverkan i föreläsningar, workshops och designprojekt.

Vem ska ansöka?

Är du intresserad av att arbeta med design i ett vidare perspektiv gentemot organisationer eller inom företag? Vill du arbeta tillsammans med andra kompetenser och utveckla designtjänster utifrån en samverkande och konstnärlig designpraktik? Tror du att design kan användas för att åstadkomma radikala förändringar och vill påverka i globala samhällsmässiga och organisatoriska frågeställningar – då ska du ansöka till det konstnärliga masterprogrammet Embedded Design.

Efter examen

Efter avslutade studier kommer du att få en konstnärlig masterexamen i Design med inriktning mot Embedded Design.
Du kommer att kunna arbeta på designbyråer med specifik kompetens kring strategiska och organisatoriska frågeställningar. Du kan också arbeta i mer okonventionella områden som designer integrerad i en organisation, privat eller offentlig, där din kunskap från Embedded Design används för att kunna skapa hållbara förändring från insidan – förändring i organisationskultur, av ett företags affärslogik, av ett företags erbjudande, tjänster eller produkter.

Programmet förbereder dig även till akademisk och konstnärlig forskning.

Förkunskaper

Kandidatexamen i design om 180hp eller motsvarande. Kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6 / Engelska B. Därtill krävs godkänt arbetsprov.

Examen & Intyg

Konstnärlig masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konstnärligt masterprogram i design, inriktning Embedded Design

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: