Visa allastudier.se som: Mobil

Korsfästelse i text, bild och arkeologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Höst 2020

Distans
Höst 2020

Korsfästelse i text, bild och arkeologi

Vi studerar korsfästelsestraffet i antikens texter, bilder och arkeologi från den antika medelhavsvärlden. Inom kristendomen ges straffet en central plats och inom religionen erbjuds, tillsammans med vetenskapliga såväl som populära publikationer, en detaljerad beskrivning av dramat på Golgata. Det finns emellertid en diskrepans mellan den information de antika källorna innehåller och den detaljerade kunskap som vår samtids korsfästelsebeskrivningar erbjuder. Denna spänning utgör bakgrunden till ett källkritiskt studium av text- och bildbaserade källor samt arkeologiska fynd i föreliggande kurs. 

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5 samt 15hp nytestamentlig grekiska.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Korsfästelse i text, bild och arkeologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: