Visa allastudier.se som: Mobil

Kravhantering och användarupplevelse

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Kravhantering och användarupplevelse

Kursen ger studenterna en introduktion till området kravhantering och användarupplevelse. Det ger en solid grund genom att definiera grundläggande begrepp som intressenter, krav, användbarhet och specifikationer. Den presenterar också processen för att identifiera, modellera och dokumentera kraven för en programvaruprodukt. Tyngdpunkt ges på begrepp och tekniker som kvalitetskrav, kreativa krav, scenarier och personas. Den andra delen av kursen fokuserar på användbarhetsaspekter.

Kursen kommer att fokusera på att implementera de krav som samlats in i den första delen som en del av UX-design. Vidare presenterar kurserna metoder för prototyping (till exempel digitala mockups) och presenterar några tekniker för att utvärdera användbarheten av en mjukvaruprodukt (till exempel via användarstudier). Slutligen kommer kursen att ge studenter praktisk erfarenhet av att utforma grafiska användargränssnitt (GUI). 

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen ska studenten ha en godkänd 7,5 hp kurs i programmering (t.ex. DIT042 Objektorienterad programmering, eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kravhantering och användarupplevelse

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön