Visa allastudier.se som: Mobil

Kropp, kläder och visuell kommunikation i det antika Rom

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg

Kropp, kläder och visuell kommunikation i det antika Rom

Kursen syftar till att ur en analytisk synvinkel fokusera på kroppskulturer i det antika Rom och kläders funktion som ett visuellt kommunikationsmedel i detta samhälle. Du kommer att få en fördjupad kunskap om synen på romersk kroppslighet, kroppsspråk och på kläders utseende och funktion som uttryck för individers sociala, juridiska, etniska och könsmässiga status. Tidsmässigt fokus kommer därför att ligga på perioden 100 f.Kr till ca 150 e.Kr. och hur man under denna tid i det romerska samhället via kropp och kläder, visuellt kommunicerade kring bl.a. status, etnicitet och kön.

Förkunskaper

Kandidatexamen (180 hp) eller motsvarande, med något av ämnena Antikens kultur och samhällsliv, Arkeologi, Klassiska språk eller Historia som huvudämne (90 hp), alternativt Fil. kand-examen (120 p) med något av ämnena Antikens kultur och samhällsliv, Arkeologi, Klassiska språk eller Historia som huvudämne (60 p), enligt kursplaner gällande t o m 2007-06-30.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kropp, kläder och visuell kommunikation i det antika Rom

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön