Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Kubansk musik

Kuba har en rik och mångfacetterad musiktradition som länge har influeratmånga musiker långt utanför landets gränser. Den här kursen vänder sig framför allt till dig som är musiklärare eller går konstnärligt kandidatprogram i musik och vill orientera dig i kubansk musik genom ensemblespel. Du kommer att få bekanta dig med afrokubanskt slagverk och medolika för kubansk musik typiska begrepp som clave, tumbao och montuno .Du kommer att lära dig om musikstilar som salsa , son, rumba och changüí. Fokus i undervisningen ligger på det rytmiska samspelet som är typiskt för den kubanska musiken. Inför varje lektion ska du som student självständigt lyssna till, planka och instudera en kubansk låt. Låten repeteras, analyseras och diskuteras i ensemblen tillsammans med kursledaren. 
 
Vid urvalet av studenter till kursen kommeren lämplig instrumentering för genren att beaktas.

Förkunskaper

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kubansk musik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön